Visafton vid Gräfsnäsgården: Majornas 3dje Rote
Måndag 8 juli – Gräfsnäsgården

Info

Plats
Gräfsnäsgården
Pris
fri entre
Tid
19:30
Datum
mån 8 juli
Sommarunderhållningen bjuder på gemenskap och kulturupplevelser för alla åldrar under årets ljusaste månader – och det är fri entré till allt. Klockan 19.30-20.30

Medverkande:

Majornas 3dje Rote

Folkmusik med rötter som sträcker sig ut till skotska reels, låtar i vistradition och ibland nalkas Bob Dylan! Majornas 3dje Rote har i sin nuvarande form funnits sen 1986. Namnet hittades på ett anslag i en portgång på Krukmakaregatan i Majorna. På skylten stod att kvarteret låg i ”Majornas 3dje Rote”. Alla i bandet bodde då i just detta kvarter och namnet var givet.

Roteindelningen kommer från brandförsvaret och Majorna var indelat i fyra brandrotar. Från början var bandet ett rent folkmusikband med enbart instrumentala, oftast traditionella, låtar på repertoaren. Texterna kom in i bandet med Göran Premberg som satte text till flera av de traditionella melodierna. Texterna var inte skrivna i traditionell ”folkvisestil”utan var ofta aktuella och engagerade men också med en omisskännlig humor. Gruppens musik har idag otvivelaktigt sina rötter kvar i den svenska folkmusiken, men med något vidgade vyer.

På repertoaren finns både låtar med en klar cajunprägel, låtar i ”Dylan- anda”, skotska reels och låtar i vistradition. De flesta låtarna är komponerade av gruppens medlemmar.

Bandmedlemmar:

Göran Berg: Gitarr, Dobro, Sång
Lasse Gustafsson: Fiol, Durspel, Sång
Stefan Kirchhoff: Bas, Sång
Göran Premberg: Fiol, Sång
Thomas Sjöstrand: Slagverk, Sång

Visafton presenteras i samarbete med Folkdansringen

Du kanske även gillar

Musik
fri entre

Musikkväll på Lärjehedskolonin: Linda Elaine Byman & Hans-Åke Andersson Lör 20 Jul – Lärjehedskolonin

Musik
fri entre

Musik på Altplatsen: Pia Jarskär & Per Johansson Tis 23 Jul – Altplatsen

Musik / Sommarjazz
fri entre

Sommarjazz på Villa Belparc: Tubasextetten Tis 23 Jul – Villa Belparc