Torgunderhållning Kortedala Torg
Lördag 8 juni – Kortedala Torg

Info

Plats
Kortedala Torg
Pris
fri entre
Tid
11:00
Datum
lör 8 juni
Sommarunderhållningen bjuder på gemenskap och kulturupplevelser för alla åldrar under årets ljusaste månader – och det är fri entré till allt.

Torgunderhållning på Kortedala Torg, klockan 11-15. Konferencier: Sewilius Berg

Medverkande:

Sipa Lipa Lakritspipa/Big Wind

Barnteater 4-9 år

”Summa summarum sexton sardiner hoppar i havet när solen skiner”

Lennart Hellsings texter med melodier av Knut Brodin har glatt Sverige i decennier. Ordlekar, härliga figurer och roliga rim. Många texter har blivit visor och klingar fint i den svenska sångskattkistan. ”Herr Gurka”, ”Krakel Spektakel” och ”Dinkeli dunkeli doja” för att nämna några. Ola Karlberg framför tillsammans med pianisten Johanna Nordström en hel rad av dessa barnvisor på ett lätt och lekfullt vis. Artister och publik hjälps åt, helt i Lennart Hellsings anda!

Simone Moreno

Den brasilianska sångerskan Simone Morenoär kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, men har även varit med i Melodifestivalen med låten ”Aiayeh”. Hon har sjungit för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset, synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg” och teve-hyllat Drottning Silvia, som fyllde 70 år. Simone turnerar flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen med sitt band Os Lourinhos på klubbar, konserthus och festivaler med sin helt egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser.

Helène Jonsson

Heléne Jonsson – sångerska/artist/violinist – sträcker sig över genregränserna. Hösten 2019 är hon aktuell med föreställningen Drömflickan Marilyn Monroe på Lunchteatern Göteborgs stadsteater. I sommar kan ni se henne på Göteborgsoperans Sommarverandan.

 

Du kanske även gillar

Musik
fri entre

Musikkväll på Lärjehedskolonin: Linda Elaine Byman & Hans-Åke Andersson Lör 20 Jul – Lärjehedskolonin

Musik
fri entre

Musik på Altplatsen: Pia Jarskär & Per Johansson Tis 23 Jul – Altplatsen

Musik / Sommarjazz
fri entre

Sommarjazz på Villa Belparc: Tubasextetten Tis 23 Jul – Villa Belparc