Torgunderhållning Kortedala Torg
Lördag 8 juni – Kortedala Torg

Info

Plats
Kortedala Torg
Pris
fri entre
Tid
11:00
Datum
lör 8 juni
Sommarunderhållningen bjuder på gemenskap och kulturupplevelser för alla åldrar under årets ljusaste månader – och det är fri entré till allt.

Torgunderhållning på Kortedala Torg, klockan 11-15. Konferencier: Sewilius Berg

Medverkande:

Sipa Lipa Lakritspipa/Big Wind

Barnteater 4-9 år

”Summa summarum sexton sardiner hoppar i havet när solen skiner”

Lennart Hellsings texter med melodier av Knut Brodin har glatt Sverige i decennier. Ordlekar, härliga figurer och roliga rim. Många texter har blivit visor och klingar fint i den svenska sångskattkistan. ”Herr Gurka”, ”Krakel Spektakel” och ”Dinkeli dunkeli doja” för att nämna några. Ola Karlberg framför tillsammans med pianisten Johanna Nordström en hel rad av dessa barnvisor på ett lätt och lekfullt vis. Artister och publik hjälps åt, helt i Lennart Hellsings anda!

Simone Moreno

Den brasilianska sångerskan Simone Morenoär kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, men har även varit med i Melodifestivalen med låten ”Aiayeh”. Hon har sjungit för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset, synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg” och teve-hyllat Drottning Silvia, som fyllde 70 år. Simone turnerar flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen med sitt band Os Lourinhos på klubbar, konserthus och festivaler med sin helt egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser.

Helène Jonsson

Har en gedigen bakgrund som solist inom sång och violin och debuterade nyligen som musikalartist i Sound of Music på Göta Lejon.

 

Du kanske även gillar

Musik / Torgunderhållning
fri entre

Torgunderhållning Wieselgrensplatsen Tor 23 Maj – Wieselgrensplatsen

Musik / Torgunderhållning
fri entre

Torgunderhållning Axel Dahlströms Torg Lör 25 Maj – Axel Dahlströms Torg

Barnteater / Musik / Torgunderhållning
fri entre

Torgunderhållning Tuve Torg Lör 25 Maj – Tuve Torg