TEST! EJ AKTUELLT UTBUD! Torgunderhållning Axel Dahlströms Torg
Måndag 25 maj – Axel Dahlströms Torg

Info

Plats
Axel Dahlströms Torg
Pris
fri entre
Tid
11:00
Datum
mån 25 maj
Sommarunderhållningen bjuder på gemenskap och kulturupplevelser för alla åldrar under årets ljusaste månader – och det är fri entré till allt.

Torgunderhållning på Axel Dahlströms Torg, klockan 11-14. Konferencier: Lena Ulrika Rudeke

Medverkande:

Celso Paco & Dynamo de Luxe

”Lyssna, njut och dansa!”

Musiken tar avstamp i Celso Pacos musikaliska rötter från hemlandet Moqambique. Starka rytmer, poetiska texter och vackra melodier. Tillsammans med de svenska musikernas blandade och gedigna bakgrund har ett alldeles eget sound mejslats ut. Med stor respekt för traditionerna i den afrikanska musiken och ett nyfiket öga in i framtiden blir detta musik som sprider glädje och får publiken att dansa som om det inte fanns någon morgondag. Alltid!

Bandet släppte kritikerrosade ”Dugongo” 2011 och är nu aktuella med nya albumet ”Moçambique” som släpptes hösten 2018. Framträdanden på t.ex Nefertiti, Kulturhuset i Sthlm, Hotell Koster, Urkult, Kristianstads Jazzfestival, Umefolk och många andra platser i Norden har gjort bandet till en grym liveakt som hanterar små och stora scener på bästa sätt!

Medverkande:
Celso Paco: sång, slagverk mm
Hans Edberg: gitarr, munspel
Håkan Hellqvist: gitarr
Ola Hedman: elbas
Johan Björklund: trummor

DeVaDå

En akustiskt hyllning till 50- och 60-talet. Med trestämmig sång och akustisk gitarr tolkar DeVaDå (Anna-Mia Bonde, Jenny Rednekvist, Elias Ahlström) sina absoluta favoriter från denna fantastiska period i musikhistorien. De tidstypiska kläderna och frisyrerna skapar dessutom en inramning som direkt för oss tillbaka till en tid när musiken talade för sig själv och inget var omöjligt.

Volter & Ampere/Big Wind

En energifylld dans– och musikföreställning. Utan att spara på kraft tar Bronja och Magnus sig an volter, ampere, energitjuvar och andra laddade begrepp. En föreställning som motiverar och inspirerar till energisparande. Tillsammans genererar vi energi för framtiden.

Medverkande:
Bronja Novak Lindblad och Magnus Pettersson
Regi: David Sperling Bolander
Koreografi: Fanny Kivimäki
Musik: Magnus Pettersson
Scenografi & Kostym: Linda Wallgren
Foto: Lina Ikse