Sommarunderhållningen på Göteborgs Kulturkalas
Fredag 17 augusti – Trädgårdsföreningen

Info

Plats
Trädgårdsföreningen
Pris
fri entre
Tid
18:30
Datum
fre 17 augusti
Sommarunderhållningens stora avslutning firas i samband med Göteborgs Kulturkalas. Välkommen till kalasstråket och en kväll fylld av musik och glädje!

Trädgårdsföreningen
klockan 18.30–23.45

Säsongsavslutning för SommarEstrad med Toby Magnusson och Thomas Sällströms trio samt gästartisten Caroline Wennergren.

Caroline Wennergren
är en sångerska med djup och varm röst. Den afro-amerikanska jazzen ligger Caroline närmast, så som den lät under 1930- och 40-talen i Harlem. Den största inspirationskällan har varit – och är – Ella Fitzgerald.

Lill Lindfors
Lill är en av våra mest mångfacetterade och folkkära artister. Som sångerska har hon klätt väggarna med ett otal guldskivor, hennes TV-shower har fått Montreux-rosor, hon har producerat flera One Woman Shows, skrivit barnböcker, medverkat i revyer, musikaler, filmer och teaterpjäser. Lills artisteri är genomlyst av sångglädje och musikalitet. Med sin värme, generositet och humor har hon genom åren skapat en publikkontakt som är unik.

Sister Soul
är en ny konstellation bestående av fyra av Sveriges främsta sångerskor och band under ledning av kapellmästare Dan Lindén. Dan hade arrangerat ett Stevie Wonder medley och frågade Lollo Gardtman, Kajsa Borg,
Kirsti Lucena och Sofia Jung om de ville sjunga in det tillsammans. Inspelningen genomfördes och resulterade i ett youtubeklipp som fick mycket bra respons och spreds i sociala medier. Detta gav mersmak och ett helt nytt band bildades;
Sister Soul.

The Forbidden Orchestra
Fem musiker – fem uttryck. I en varm konsertföreställning binder de samman musikhistoria, musikkulturer, könsnormer, yttrandefrihet, motstånd och kärleken till musik. På instrument som har varit eller är förbjudna, tabubelagda eller kontroversiella för kvinnor att spela i sina hemländer, eller utifrån kontroversiella kvinnliga konstnärskap, skapas en föreställning av musikglädje och starka berättelser över alla gränser.

Medverkande:
Nadin al Khalidi – Irak/Sverige
Liliana Zavala – Argentina/Sverige
Emilia Amper – Sverige
Simona Abdallah – Palestina/Danmark
Sousou Cissoko – Senegal/ Sverige

Konferencier: Sewilius Berg