Sommarjazz på Villa Belparc med Swing Brothers
Tisdag 17 juli – Villa Belparc

Info

Plats
Villa Belparc
Pris
fri entre
Tid
19:00
Datum
tis 17 juli
Jazz på tisdagskvällar på Villa Belparc har blivit en populär och välbesökt tradition. Kom, lyssna och dansa loss till några av de allra bästa jazzbanden vår stad har att erbjuda!

Swing Brothers
bildades år 2004 av fem mästerliga jazzmusiker från Göteborg och Borås. Orkestern spelar oemotståndlig småbandsswing med kluriga arrangemang och ibland några stänk bebop-krydda eller caribbean hot spice. Ja, ni förstår att det svänger!
Swing Brothers har (som hittills enda orkester) vunnit den riksomfattande tävlingen i klassisk jazz två gånger, 2005 och 2011. Så här löd juryns motivering 2011:

Mystos Jazzorkester vann välförtjänt jazztävlingen 2005. Sex år senare, under det nya namnet SWING BROTHERS, är bandet ännu bättre, med täta välarrangerade ensembler, lyhört samspel, en utmärkt rytmsektion, solister av hög klass, en intressant repertoar, avspänt sväng och en trevlig presentation.

Swing Brothers har sedan dess utvecklats än mer till ett av Sveriges mest välrenommerade och populära band inom den klassiska jazzen.

Medverkande:
Magnus Bylund: trombon & sång
Johnny Korner: saxofoner & klarinett
Anders Winald: gitarr
Börje Moberg: kontrabas
Hasse Skoog: trummor

Mer Sommarjazz på Villa Belparc:
26 juni – Gothenburg United Stompers
3 juli – Gothenburg City Six
10 juli – Öckerö Big Band
24 juli – Instant Swing
31 juli – Svenska Bioorkestern