Konsertkväll på Villa Belparc med Abalone Dots
Onsdag 25 juli – Villa Belparc

Info

Plats
Villa Belparc
Pris
fri entre
Tid
19:00
Datum
ons 25 juli
Abalone Dots är ett av Sveriges populäraste country- och americanaband!

De tre medlemmarna och multiinstrumentalisterna; Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Hogman, har spelat tillsammans i över ett decennium och bandet är ständigt efterfrågade. År 2009 belönades de med en Grammis för årets folkmusik/visa.

Debutplattan, From A Safe Distance, släpptes 2007 och fick både fina recensioner av kritikerna och ett varmt mottagande av publiken då den gick rakt in på albumlistans 7:e plats. Skivan gav eko även på andra sidan Atlanten och fyra USA-turnéer under 2008–2011 har givit dem ett gediget americana-renommé. Uppföljaren Traveler kom redan året därpå, och gav bandet en Grammis för årets folkmusik/visa 2009. Bandets tredje album, Chocolate & Cigarettes (2012), producerades av Steve Fishell (Dixie Chicks, Emmylou Harris, Willie Nelson) och innehåller bland annat spåret Regrets där Rebecka sjunger duett med Ron Sexsmith.

På bandets fjärde och senaste skiva Red (2015) har Abalone Dots politiska ställningstagande blivit än tydligare, där humanism och solidaritet är ämnen som berörs, och i och med det står de för första gången på egna ben utan ett majorbolag i ryggen. Bandet berättar:

“Det ligger väldigt mycket lust i ”Red”. Lust till musiken och skapandet. Men även ilska och frustration, vilket även är en av orsakerna till varför vi valde att döpa albumet till Red. Vi har en offentlig röst, då är det viktigt att göra den hörd.”

Övriga Konsertkvällar på Villa Belparc:
4 juli – Rigmor Gustafsson
12 juli – Kompania & Greek Romantic Orchestra
18 juli – LaGaylia Frazier
19 juli – Lasse Holm