Visafton på Gräfsnäsgården: Mor Dansar
Måndag 29 juli – Landskapsstugevägen 2

Info

Plats
Landskapsstugevägen 2
Pris
fri entre
Tid
18:30-18:30
Datum
mån 29 jul

Trions unika sättning och genreöverskridande koncept gör dem till något helt nytt på musikscenen. 
I kreativa arrangemang där barock, jazz och folkmusik satt sin prägel har Mor Dansar utforskat instrument, röst och scenspråk för att nå ett imponerande stort och fulländat sound. 2024 släpper de sin andra skiva Brist på Vett.
Med strängar och ord framförs Allan Edwalls fantastiska låtskatt och berör gammal som ung.

OM MOR DANSAR
Sofia Källman - Röst
Adam Grauman - Viola da gamba, kör
Boel Mogensen - Kontrabas, kör

I en unik sättning på viola da gamba, kontrabas och sång tar den uppmärksammade och rosade trion Mor Dansar avstamp ur jazz, barock och folklig musiktradition i sitt möte med Allan Edwalls musik och texter.

Lyssnaren omsluts av strängar och ord som berättar om livets stora och små funderingar. En hyllning till den tidlösa genialitet och komiska träffsäkerhet som finns i multikonstnären och kulturprofilen Allan Edwalls låtskatt.

År 2024 hade Edwall fyllt 100 år om han hade levt och Mor Dansar firar detta med att släppa sin andra skiva Brist på Vett, full av nya Edwall-tolkningar. 

Debutskivan Rent på Tok (Krumelur Records) kom ut 2021 och har blivit rosad av en anmärkningsvärd bred publik i alla åldrar. Den blev direkt utvald till Skivorna som gjorde Lira-året 2021 där den vann i kategorin Årets vistolkningar. 

Om första skivan Rent på Tok:

”Hursomhelst har trion Mor Dansar här i all skenbar anspråkslöshet lyckats alldeles fantastiskt i att skala av och skala ned Allan Edwalls mustigt poetiska visor till något alldeles nytt och försynt skimrande.”- Patrik Lindgren

”Faktum är att trion gör några av de vackraste Edwall- tolkningar jag har hört, och det gör dem riktigt lyssningsvärda.” - Rasmus Klockljung


www.mordansar.com
@mordansar