Hjällbokalaset
Lördag 19 maj – Hjällbo Centrum

Info

Plats
Hjällbo Centrum
Pris
fri entre
Tid
14:00
Datum
lör 19 maj
Lördag 19 maj är det dags för årliga Hjällbokalaset!
På scen guidar konferencier Kiriaki Christoforidis besökarna genom programmet med dansuppvisningar, framträdanden och lokala artister.

Hjällbo Centrum
Klockan 14.00–19.00

På scen:

Cirkus Unik
– föreställning och workshop!
I ett splittrat samhälle bjuder Cirkus Unik på fred, frihet och frid. En poetisk föreställning i balans och harmoni där de med parakrobatik och luftakrobatik visar hur man kan uppnå balans och stödja varandras kraft. Artisterna ackompanjeras av en sjungande luftakrobat.

Cirkus Uniks idé är att arbeta med nycirkus för att skapa en kul sysselsättning, som framförallt utvecklar gruppsamarbete, mod och självförtroende. Det finns en plats för alla inom cirkus!

Sousou & Maher Cissoko
Duon är en unik sammansmältning av musikalisk skicklighet, värme och utstrålning. I deras musik kombineras magnifikt koraspel och uttrycksfull sång med en rytmisk energi och influenser från bland annat reggae, folk, soul och jazz. Duon som sjunger på fem olika språk har turnerat över hela världen på allt från festivaler till konserthus. De har sina rötter både i Sverige och Senegal.

I februari 2018 släppte de sitt nya album ”Made of Music”. Skivan är producerad av Tina Malia och skapad i tre länder; Sverige, USA och Senegal, vilket har präglat musiken.

“Efter tre album och tio års turnerande i trettio länder ville vi göra ett album som tog oss tillbaka till där allt började. Produktionen bär på historien om två människor från musikerfamiljer i olika delar av världen, som möttes och började skapa musik tillsammans. Musiken växte till kärlek som växte till en familj – skapad av musik.”

Konferencier: Kiriaki Christoforidis

Torgunderhållning 2018:
5 maj – Doktor Fries Torg
5 maj – Olskrokstorget
16 maj – Vårväderstorget
19 maj – Hjällbokalset
26 maj – Selma Lagerlöfs Torg
1 juni – Wieselgrensplatsen
2 juni – Kortedala Torg
2 juni – Tuve Torg
9 juni – Kyrkbytorget
9 juni – Axel Dahlströms Torg